top of page
Search

'Een momentje graag..'


Heb jij er ook zo’n hekel aan als je ‘in de wacht gezet wordt’ door iemand aan de andere kant van de telefoon?

Je schrikt je soms wild als er dan ook nog ineens een muziekje te beluisteren is, (ik heb nog nooit gedacht dat ik wilde weten welke muziek het was) meestal erger ik me er mateloos aan. Dat komt niet omdat het geen mooie muziek is (alhoewel :-) ) maar meer omdat ik zonder dat ik daar grip op heb gewoon aan het wachten wordt gezet. Kennelijk is dat genoeg om me toch lichtelijk geïrriteerd te voelen; als ik dan toch moet wachten dan doe ik dat graag op een zelfgekozen moment….

Maar wanneer is dat dan?

Wachten op de trein/bus..

Wachten op de uitslag van een toets,

Wachten tot het droog wordt,

Wachten op de zomer,

Wachten op Sinterklaas, je verjaardag,

Wachten op je beurt…

Eigenlijk is wachten iets wat je misschien wel per definitie niet op een zelfgekozen moment doet (of je moet heel bewust een half uur eerder bij de bushalte gaan staan…).

Nu ik er zo over nadenk vind ik zelf het wachten waar geen ‘eindtijd’ aan zit ook het allervervelendst en dat geldt vast voor meer mensen.

Want:

  • Als ik weet wanneer de volgende trein of bus komt…..vind ik het best lekker om gewoon even niets te moeten.

  • Als ik weet wanneer de regenbui over is…..kan ik nog mooi de was opvouwen, dat artikel lezen, een kopje thee drinken.

  • Als ik weet wanneer Sinterklaas komt…. voelt het toch beter en hoef ik niet ‘onnodig’ in spanning te zitten.

  • Als ik weet dat de juf/meester mijn vinger in de lucht gezien heeft en zegt dat zij/hij zo komt helpen…. kijk ik gewoon lekker even om mij heen of begin ik al aan de volgende opdracht.

‘Even’ wachten is voor veel mensen (en vooral voor kinderen) te vaag, daar kunnen ze niet zoveel mee.

Let maar eens op, als je kind zit te jengelen en je zegt: ‘nog even wachten’ dan is de kans groot dat het gejengel niet ophoudt.

Als je een antwoord geeft waar een eindtijd aan zit bijvoorbeeld; ‘na het eten gaan we een spelletje doen’ of ‘over … dagen vieren we Sinterklaas’ (aan kruizen op de kalender) dan is dat voor je kind veel duidelijker. Je kind weet waar het aan toe is en kan in de tijd dat het moet wachten iets anders kiezen om te gaan doen.

Een (overzichtelijk) momentje... graag!

 

Vind je wachten lastig?

Verlies je als ouder/opvoeder snel je geduld?

Wil je daarbij geholpen worden?

Dan is de cursus ‘Geduld…(in de opvoeding!?)’ echt iets voor jou!

Kijk op: https://www.kinderenoudercoaching.nl/nieuws


51 views0 comments
bottom of page