top of page
Search

Help... er brandt een lampje op mijn dashboard!

Updated: Jan 3, 2023


Een tijd geleden was ik op weg met mijn auto, een interessante training in het verschiet.

Ik was op tijd vertrokken, want te laat komen is niet echt fijn bij zoiets. Autorijden is voor mij geen straf; zolang het maar niet glad is of sneeuw op de weg ligt. In dit geval zat alles mee; het was rustig op de weg, het zonnetje scheen, ik had een gezellig muziekje op…. maar ahhhh, wat is dat? Op het dashboard verscheen ineens een lampje wat ik nog nooit eerder had gezien. Het kwam mij niet bekend voor, dus toch maar even de auto aan de kant gezet. Na wat gerommel in het dashboardkastje vond ik de handleiding, maar daar werd ik niet veel wijzer van. ‘Mijn’ lampje stond er niet in, tenminste ik kon het niet zo snel vinden. Dan maar even bellen met iemand die er verstand van heeft (mijn partner 😊) Die kon mij geruststellen, de bandenspanning was niet helemaal goed, ik kon nog wel doorrijden, maar moest bij thuiskomst wel langs de garage om wat lucht in de banden te doen.

Dat stelde mij wel gerust, maar helemaal ontspannen rijden deed ik toch niet meer.

Bij thuiskomst ging ik langs de garage waar de spanning weer op peil gebracht werd. Volgens de monteur moet dit toch wel elke drie maanden gebeuren (oeps! Ik had geen idee..)

Hoe fijn dat je met zoiets naar een garage kunt waar vakmensen zijn die het probleem kunnen verhelpen. Omdat ik zelf totaal niet technisch ben, vertrouw ik op deze vakmensen. En zo’n opmerking van de monteur (elke drie maanden de bandenspanning controleren) is een hele goede tip.

Jammer genoeg is er niet overal een dashboard waarop een lampje gaat branden als iets niet helemaal goed functioneert. Neem nou het opvoeden van je kinderen, vaak gaat het best oké, maar er zijn soms momenten waarop het best handig zou zijn als er een lampje zou gaan branden;

  • Pas op, de vermoeidheid slaat toe, niet teveel vragen en op tijd naar bed! Of

  • Denk erom de grens van aardig zijn is bijna bereikt; duidelijkheid is nodig!

  • Alarm! Er is een groot verdriet te verwerken; zorg voor aandacht en een dikke knuffel!

Helaas moeten we dit vaak zelf maar uitzoeken en rommelen we een beetje in ons dashboardkastje op zoek naar de handleiding.

Hoe fijn is het dat je hier toch niet alles zelf hoeft uit te zoeken; ga op zoek naar een ‘monteur’ die je kan helpen.

Als kinder- en oudercoach bied ik een luisterend oor en kan ik je, met advies op maat, helpen.

Op zoek naar een 'garage'? Toe aan een (gezins-) APK?

Neem contact op, 'je rijdt daarna weer een stuk zekerder rond!'


27 views0 comments
bottom of page